Ord & Musik i Husumvold Kirke / med tilmelding / Schönberg-Kandinsky

Ord & Musik i Husumvold Kirke / med tilmelding / Schönberg-Kandinsky

Søndag d. 4. oktober 2020, kl. 16:00
Husumvold Kirke, Gadelandet 25, 2700 Brønshøj
Emma Steele (violin), Hulda Jónsdóttir (violin), Sune Ranmo (bratsch), Dorothea Wolff (cello), Nina Clausen (sopran) og oplæser Frederik Teglberg Damm.​
Der er fri entré - men husk tilmelding på www.husumvoldkirke.dk

Ord & Musik inviterer på en eftermiddag med ord og toner om komponisten Arnold Schönberg (1874-1951) og maleren Wassily Kandinsky (1866-1944) og deres tætte venskab i årene 1911-1914. Der bliver læst op fra deres breve, deres tanker om kunstens rolle og om de tætte forbindelser mellem kunst og musik.

Der bliver spillet Schönbergs Strygekvartet nr. 2, hvor de to sidste satser har en solo sang med, et revolutionerende værk, der viser veje mod det nye, atonale musik.

Det viste billede, Kandinskys Komposition 3 blev malet umiddelbart efter den koncert, hvor Kandinsky for første gang hørte Schönbergs musik, bl.a. Strygekvartetten nr. 2.

Medvirkende: Emma Steele (violin), Hulda Jónsdóttir (violin), Sune Ranmo (bratsch), Dorothea Wolff (cello), Nina Clausen (sopran) og oplæser Frederik Teglberg Damm.

Der er fri entré - men husk tilmelding på www.husumvoldkirke.dk