MAJ

Dato Søndag d. 16. maj 2021, kl. 16:00
Wladek Marchwinski (violin) , Galya Koralova (piano) og Gina Marchwinski (skuespiller)
Fri entré, men husk tilmelding
KONCERT / Ord & Musik / Szymanowski Salon

Traditionen tro inviterer vi sammen med Husum Kirke til komponist Salon i Husumvold Kirke. Vi retter denne gang projektøren mod den polske komponist og pianist Karol Szymanowski (1882-1937). Szymanowski er Polens betydeligste komponist efter Chopin. Han levede og komponerede på et tidspunkt, hvor både livsvilkår, landegrænser og æstetik var under forvandling. I salonen stifter vi bekendtskab med den unge Szymanowskis betagende, sanselige og berusende musik, inspireret af hans mange rejser til Syden i tiden før 1. Verdenskrig. Vi hører hans fantastiske ”Myter”, en cyklus for violin og klaver og hører uddrag fra hans breve og erindringer.

Kom med bag om Szymanowkis liv og virke i ord og toner, når violinist Wladek Marchwinski og pianist Galya Koralova fremfører værker af komponisten, mens skuespiller Gina Marchwinski læser oversatte uddrag af bl.a. Szymanowskis breve. Koncept, udvalg af tekster og oversættelser: Eva Maria Jensen.

Fri entré, men husk tilmelding HER.