Husumvold Højskole

I efteråret 2023 fortsætter arrangementserien Husumvold Højskole, som viderefører højskoletraditionen inspireret af Grundtvigs tanker om at skabe en ”planteskole for livet”. Med 6 eftermiddagsforedrag, 4 sangaftener og 3 filmvisninger i løbet af efteråret, sørger vi for at stimulere viden, vække undren og gro fællesskaber.

Rejsen

Efterårssæsonens tema er rejsen. Vi skal høre inspirerende fortællinger, der dykker ned i forskellige sider af rejsen – både den ydre og den indre rejse. Vi udforsker, hvordan rejsen kan være mere end blot en fysisk flytning fra et sted til et andet. Vi udforsker rejser i tid og rum, hvor vi lærer om historiske begivenheder, kulturelle traditioner og forskellige samfund rundt i verden. Vi udforsker de indre rejser, hvor vi skal høre om livets op- og nedture og de åndelige dele af tilværelsen.

Arrangementerne

Kom og oplev Husumvold fredage, Husumvold søndage, Højskolesang og Kirkebio – en bred vifte af arrangementer, der inviterer til refleksion, fordybelse og fællesskab.

Husumvold fredage foregår på udvalgte fredage fra kl. 14-16. Dagen begynder med en kort andagt ved en præst, hvorefter der holdes foredrag.

18. august: Lau Frederiksen om Hildegard von Bingen
20. oktober: Lene Matthies om rejse og tro
17. november: Jakob Linaa Jensen med foredraget Udspring i evigheden - at rejse ud og finde ind
15. december: Sognepræst Stig Boel og kirkens musikere om julens ord og toner

 

Husumvold søndage foregår på udvalgte søndage fra kl. 10-13 som en udvidet del af søndagsgudstjenesten.

Dagen begynder derfor med en gudstjeneste kl. 10-11 efterfulgt af en let frokost og kirkekaffe. Efterfølgende holdes der foredrag ca. kl. 11.30-13.

1. oktober: Preben Kok om at skælde ud på Gud
26. november: Özlem Cekic med foredraget, Hvorfor hader han dig, mor?

Højskolesang foregår på udvalgte fredage kl. 16.30-18, hvor der er fællessang fra højskolesangbogen.

Arrangementet indledes med et tema i højskolesangbogen. Efterfølgende er der mulighed for at vælge sange, som man ønsker at synge i fællesskab med andre. 

11. august
15. september
3. november
1. december

Kirkebio foregår på udvalgte torsdage kl. 19-22, hvor der vises film, der gør indtryk.

Præst Stig Boel lægger op til filmen, og efter filmen vil der være lejlighed til at diskutere det, der gjorde indtryk. Under filmene vil der være lidt snacks og lidt at drikke.

19. oktober: Beautiful Boy
16. november: Tyrannosaur
14. december: Gran Torino

 

   Husumvold Højskole